Om Adapt Anti-stress

Adapt Anti-stress är en antistress-produkt som hjälper oss ha en normal psykisk funktion, att ha en mer känslomässig balans vilket gör det lättare att minska vardagsstressen, att varva ner på kvällen och förbättra sömnkvalitén.

Adapt Anti-stress är en produkt för människor som känner sig påverkade av stress på dagen eller behöver hjälp att varva ner på kvällen. I dagens samhälle är stress och dålig sömn bland de absolut vanligaste problemen. Stress höjer hormonet kortisol i kroppen, vilket i folkmun brukar kallas för ”stresshormon”. Tillfälligt höga kortisolnivåer är naturligt hos människan eftersom det förbereder oss för flykt eller anfall, vilket var avgörande för vår överlevnad under evolutionens gång. Dock är långvarigt förhöjt kortisol skadligt för oss och kan leda till tillexempel utmattningssymptom och i värsta fall utbrändhet. För höga kortisolnivåer brukar öka nervositet, hjärtklappning och ge sämre sömnkvalitet.

De som provat Adapt Anti-stress brukar säga att de känner sig lugnare och mer avslappnade, att de har lättare att varva ner på kvällen och att de får bättre sömnkvalitét – utan att bli slöa och ofokuserade vilket de flesta läkemedlen brukar ge som biverkningar.

Naturliga råvaror & skräddarsydd sammansättning

Adapt Anti-stress är ett naturligt kosttillskott med örter och medicinalväxter i en skräddarsydd kombination med mikronäringsämnen (vitaminer och mineraler) och för att ge bästa möjliga antistresseffekt. Tillsammans med vissa vitaminer ges en synergieffekt vilket ökar effekten ännu mer. Den innehåller speciellt utvecklade extrakt av bland annat withania ashwaganda, kamomill (NIH-3 extrakt) och de adaptogenrika växterna rysk rot, rosenrot och schisandra vilka hjälper kroppens naturliga försvar mot stress. Genom klinisk forskning har sammansättningen mellan växter och mikronäringsämnen optimerats för att ge så bra effekt som möjligt.

Bevisad effekt

Alla Örtmedicinskas produkter har undersöks i kliniska studier (se lista över publikationer) och optimerats mot bästa möjliga effekt. Man har även undersökt de enskilda extraktens effekt gentemot den särskilda kombinationen i produkterna och man har på så sätt optimerat sammansättningen mot effektivitet. Exempelvis har vårt kamomillextrakt NIH-3 undersöks av National Institute of Health (NIH) där man undersökte dess effekt på ångest. Det visade sig att NIH-3 hade mycket god effekt mot ångest, men utan att ge några biverkningar.

En ren substans

Ingående adaptogensubstans är testad utan anmärkning avseende ”dopingegenskaper” av ett UKAS-certifierat laboratorium i England, ackrediterat såväl inom Storbritannien som övriga EU.

Rekommenderad daglig dos

Ta 20 ml eller 2 kapslar en stund innan sängående. Vid extra behov kan dosen ökas upp till det dubbla.

Var köper jag Adapt Anti-stress?

Köp Adapt Anti-stress (kapslar och mixtur) och övriga adaptogenbaserade hälsomedel i hälsofackhandeln eller utvalda apotek.

Välj flytande form eller kapslar

Adapt Anti-stress finns dels i flytande form på flaska, dels i förpackning med kapslar. En flaska innehåller 500 ml. Kapslarna ligger enkelt förpackade som en månadsförbrukning med 60 vegetabiliska kapslar.

Svensk tillverkning och kvalitétsavdelning

Svenska Örtmedicinska Institutet tillverkar alla sina produkter i Sverige – från den skördade råvaran till färdig konsumentprodukt. Varje produktionssteg kontrolleras av vårt kvalificerade laboratorium vilket gör att vi känner oss trygga med att kunder får högsta möjliga kvalitet när de köper våra produkter. Vår anläggning utanför Laholm är dessutom certifierad av både GMP (Good Manufacturing Practice) och API (Active Pharmaceutical Ingredient).

God inverkan på kroppens naturliga kortisoldygnscykel

En naturlig kortisolcykel
Vår naturliga kortisolcykel, det vill säga nivåerna av stresshormonet kortisol, ska gå upp och ner under dygnet. Adapt Anti-stress har visat sig ha god inverkan på kroppens naturliga kortisol dygnscykel vilken ofta kommer i olag när man utsätts för mycket stress. En rubbad kortisolcykel påverkar även sömnkvalitén negativt och man kan ha svårt att fokusera på dagen.

Share This